حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم ملکی، در گفت و گو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به برگزاری آزمون کارشناسی ارشد جامعة المصطفی، اظهار کرد: این آزمون مرحله بیست و هفتم آزمون کارشناسی ارشد طلاب غیر ایرانی و مرحله ششم برای طلاب ایرانی میباشد.
وی با بیان این که آزمون کارشناسی ارشد جامعة المصطفی همچون سنوات گذشته در تیرماه برگزار میشود، افزود: امسال نیز این آزمون در 9 تیر امسال، همزمان در شهرهای قم و مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
مدیر کل سنجش و پذیرش با اشاره به اهداف برگزاری و پذیرش دوره کارشناسی ارشد المصطفی گفت: هر ساله آزمون کارشناسی ارشد با اهداف توسعه و ارتقاء سطح علمی و تحصیلی طلاب، تربیت اساتید مورد نیاز برای دورههای کارشناسی علوم و معارف اسلامی، افزایش توانمندی طلاب برای انجام وظایف تبلیغی، فرهنگی و آموزشی، ایجاد زمینه مناسب برای فعالیتهای رسمی برای دانش آموختگان این دوره درکشورهای هدف برگزار میگردد.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی یادآور شد: قبل از سال 1390 هر سال دو آزمون در مقطع کارشناسی ارشد برگزار میشد؛ یکی از این مراحل با حضور طلاب ایرانی و غیر ایرانی تشکیل مییافت و مرحله دیگر آن صرفا با شرکت طلاب غیرایرانی صورت میگرفت.
وی ادامه داد: با بررسی انجام شده در سال گذشته تصمیم گرفته شد، تا سالیانه یک آزمون برای طلاب ایرانی و غیر ایرانی، با حضور خواهران و برادران طلبه برگزار گردد.
مدیر کل سنجش و پذیرش در ادامه تعداد متقاضیان و شرکت کنندگان در این آزمون را مد نظر قرار داده، اظهار داشت: بیش از 1300 نفر در آزمون کارشناسی ارشد المصطفی ثبت نام نموده اند که از این تعداد نهصد نفر واجد شرایط شناخته شده اند.
وی با اشاره به افزایش کمی و ملیتی این آزمون نسبت به آزمونهای سنوات گذشته، یادآور شد: در آزمون کارشناسی ارشد المصطفی، 45 ملیت اعم از هندی، استرالیایی، فرانسوی، سوئدی، تاجیک، سنگالی، عراقی و... شرکت نموده اند که از این تعداد 689 نفر را برادران طلبه و ما بقی را خواهران تشکل میدهند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی رشتههایی همچون علوم حدیث، علوم و فنون قرائت، اهل بیت شناسی، تاریخ تمدن اسلامی، فلسفه اسلامی، فقه و معارف اسلامی با چهار گرایش، زبان و ادبیات عرب، اخلاق اسلامی، گرایشات فلسفه، اخلاق و اخلاق کاربردی و مطالعات اسلامی به زبان فرانسه را از رشتههای مورد نظر برای طلاب غیر ایرانی عنوان نمود.
مدیر کل سنجش و پذیرش ادامه داد: رشتههای مورد نظر برای خواهران طلبه غیر ایرانی، رشتههایی چون؛ تفسیر علوم قرآن، کلام اسلامی، اصول و فقه اسلامی، روانشناسی تربیتی، مطالعات اسلامی، زبان و ادبیات انگلیسی و زبان و ادبیات عربی میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی گفت: رشتههای تفسیر علوم قران، کلام اسلامی، روانشاسی تربیتی و فقه و معارف اسلامی با چهار گرایش از رشتههای برگزار شده برای خواهران طلبه ایرانی است.
مدیر کل سنجش و پذیرش با اشاره به رشتههای برگزار شده برای طلاب ایرانی، تصریح کرد: همه رشتههایی که مجوز وزارت علوم را داشته باشند بدون استثنا برای طلاب ایرانی و غیر ایرانی برگزار میشود.
وی شرایط لازم جهت شرکت در این آزمون را مد نظر قرار داد و اذعان داشت: شرایط لازم جهت شرکت در آزمون کارشناسی ارشد المصطفی برای طلاب غیر ایرانی دانش آموخته دوره کارشناسی المصطفی، در مدت زمان قانونی مشخص شده، فقدان منع قانونی جهت ادامه تحصیل، حد اکثر سن 30 سال، معدل 14 در دوره کارشناسی و تعهد به تکمیل دوره مکالمه عربی یا فارسی بر حسب مورد» ذکر شده است.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی خاطرنشان کرد: حد اکثر سن 28 سال، معدل مقطع کارشناسی 16، دارا بودن مدرک سطح 2 حوزه و التزام به مقررات المصطفی از شرایطی است که طلاب ایرانی باید از آن برخوردار باشند.
مدیر کل سنجش و پذیرش افزود: طبق برنامه ریزیهای انجام شده برای هر رشته یک گروه به صورت 8 تا 15 نفره تعیین شده است و ممکن است در برخی از رشتههای خاصی به علت تراکم شرکت کننده، این گروهها افزایش یابند.
وی با اشاره به این که زمان ثبت نام در تاریخ 29 دی ماه تا 18 بهمن ماه صورت گرفت، اظهار داشت: اعلام نتایج ثبت نامی و مجوز شرکت در آزمون کارشناسی ارشد المصطفی بعد از بررسی شرایط داوطلبین، اسفندماه سال گذشته مشخص و کارتهای ورود به جلسه آزمون نیز از تاریخ بیستم تا 31 خرداد توزیع شد.
مدیر کل سنجش و پذیرش با بیان این که به تمامی شرکت کنندگان کارنامه و ریز نمرات آزمون اعطا خواهد شد، تصریح کرد: پس از برگزاری آزمون، تمامی سئوالات همراه با پاسخ نامه آنها در سایت اداره کل سنجش و پذیرش جامعه المصطفی به نشانی اینترنتی www.svp.edu.miu.ac.ir قرار خواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی در پایان، مراحل پذیرش طلاب ایرانی را قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه اعلام کرد و گفت: پذیرش طلاب غیر ایرانی به صورتی است که پس از قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه، اخذ حد نصاب لازم در سوابق آموزشی، پژوهشی و تربیتی و فرهنگی آنها لحاظ میگردد.